Hattem A50

NaamHattem A50
Plaats, gemeenteHattem, Hattem
Ligging XY
Prioriteit1 (i.v.m. MIRT)
Typologie hubsStadsrandhub met toeristische potentie
Huidige voorzieningenBushalte Veluwelijn
Carpoolplein
Startpunt mountainbikeroute
Te ontwikkelenBetere looproute tussen parkeerplaats – bushalte, zichtbaarheid en herkenbaarheid, wayfinding, opknapbeurt carpoolterrein, fietskluizen, (elektrische) deelfietsen, fietsverbinding richting Hanzeboog, meer recreatieve routes. Koppeling met fietsknooppunten en wandelknooppunten.
Verbindingen OVLijn 202 (sneldienst Apeldoorn-Zwolle). Op weekdagen 4x/uur in de spits. Daluren 2x/uur. ’s Avonds en in de weekenden geen bediening.
DoelstellingRealiseren overstappunt auto-bus en auto-fiets richting Zwolle. Op termijn betere koppeling met toeristische voorzieningen.
GebruikDe huidige carpoolvoorziening wordt goed gebruikt, zowel doordeweeks als in de weekenden (i.c.m. de mountainbikeroute). De bushalte wordt weinig gebruikt.
Effecten bereikbaarheidMinder autoverkeer vanaf A50 naar Zwolle
Ruimtelijke mogelijkheden en beperkingenMogelijk beperkingen vanwege omliggend natuurgebied
GroeimodelIn de toekomst kunnen er koppelingen worden gelegd met recreatieve voorzieningen zoals bungalowpark Molecaten. Denk aan een haal- en brengservice en bagagevervoer.
Input vanuit interviewsEr is al een busverbinding naar Voorsterpoort. Koppel door naar Deltion en Isala.
De locatie leent zich ook voor overstap auto-fiets. Daarvoor zijn goede fietsverbindingen met Zwolle nodig, elektrische deelfietsen en fietskluizen.
HaalbaarheidMet relatief eenvoudige maatregelen kan de locatie veel beter functioneren. Samenwerking met het Zwolse bedrijfsleven is belangrijk voor de overstap auto-fiets. De loopafstand van de parkeerplaats naar de bushalte is echter groot, wat de overstap auto-bus sterk benadeelt.
Een forse overstaplocatie kan concurreren met transferium Horsterhoek A50 bij Heerde.
Stakeholders