Wezep H2O (verplaatste afrit A28)

NaamWezep H2O (verplaatste afrit A28)
Plaats, gemeenteWezep, Oldebroek
Ligging XY
Prioriteit1 (i.v.m. MIRT)
Typologie hubsStadsrandhub
Huidige voorzieningenCarpoolplein bij huidige afrit
Te ontwikkelenBusverbindingen, P+R/carpool, bewegwijzering P+R, zichtbaarheid en herkenbaarheid, fietsenstalling, fietskluizen, (elektrische) deelfietsen, K+R, Laadpalen, directe looproutes, Koppeling (snel)fietsroute Zwolle IJsselbrug + Hanzeboog, wachtvoorziening, (bezorg)kluizen. Aansluiting op netwerk fietsknooppunten.
Optioneel horecafunctie i.s.m. H2O en toiletten
Verbindingen OVSpits/sneldiensten Elburg-Zwolle via P+R en A28 laten lopen en doorkoppelen naar Deltion en Isala. Stopdienst bedient Wezep en Hattemerbroek. Stopdienst bedient Wezep en Hattemerbroek.
DoelstellingOverstap auto-bus + auto-fiets voor bestemmingen in Zwolle
Bereikbaarheid H20 met ov en deelfietsen
Versterken OV in Wezep
GebruikIsm mobiliteitsmakelaar gebruik door bedrijven Wezep + H2O + Zwolle stimuleren. Marketing onder bezoekers binnenstad + events
Effecten bereikbaarheidMinder autoverkeer Wezep-Zwolle
Minder autoverkeer naar H2O
Betere OV- en fietsverbindingen Wezep-Zwolle
Ruimtelijke mogelijkheden en beperkingenEr komt al een nieuw carpoolplein met 100-120 parkeerplaatsen en een bushalte voor lijn 200.
Ruimtelijke beperkingen vanwege Natura2000
GroeimodelBegin met een bescheiden voorziening en koppel de aanwezige functies middels in een hub. Werk hierin samen met de bedrijven op H20 en werkgevers in Zwolle. Breid indien nodig de P+R-functie en het busnet uit.
Input vanuit interviewsKoppel de busverbindingen door naar Voorsterpoort, Deltion en Isala.
De locatie leent zich ook voor overstap auto-fiets. Daarvoor zijn goede fietsverbindingen met Zwolle nodig, elektrische deelfietsen en fietskluizen.
Zorg dat overstappen meerwaarde biedt voor automobilisten, anders rijden ze door.
HaalbaarheidEr zijn weinig belemmeringen. Er kan worden meegelift op de realisatie van de nieuw afrit. Samenwerking met bedrijfsleven is belangrijk om de vraag te ontwikkelen. Grootste uitdaging is het bieden van een goede busverbinding.Een frequentieverhoging van de trein (wens provincie) vergroot de potentie van de locatie.
Stakeholders